Με τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για υγιεινή και εναλλακτική διατροφή, το target group των vegan κερδίζει συνεχώς έδαφος, ενώ ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο διατροφής στην ζωή τους. Πέραν της διατροφικής του πλευράς, ο βιγκανισμός αποτελεί ένα είδος φιλοσοφίας, μια ολιστική στάση ζωής που περικλείει μέσα της έννοιες όπως ηθική, σεβασμός και δικαιώματα.
Η Vegan Pastry Chef, Χαρά Μουτζούρη θα σας μυήσει στα μυστικά της vegan μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής, διατροφής και φιλοσοφίας μέσα από μοναδικές, πρωτότυπες συνταγές υψηλής διατροφικής αξίας που δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα.
Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες μοναδικές γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου να δημιουργούν ένα πλούσιο μενού Vegan Brunch.
Οι συνταγές που θα παρουσιάσει η vegan pastry chef περιλαμβάνουν:
- Row vegan carrot cake
- Vegan pan cake χαρουπιού
- Vegan pan cake ‘’Καπνιστού σολομού’’ από καρότο πλούσια σε Ω-3
- Vegan scramble eggs tofu
- Vegan αυγά benedict με σάλτσα hollandaise
- Vegan French toast
- Vegan τoνo από ρεβίθια
- Vegan quiche lorraine
Λίγα λόγια για την Vegan Pastry Chef
Η Χαρά Μουτζούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκιάθο το 1982. Σπούδασε ζαχαροπλαστική, αρτοποιία και μαγειρική τέχνη σε ιδιωτική σχολή της Αθήνας το 2002 . Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αθήνα, έπειτα εργάστηκε σε διάφορα εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία. Για πολλά χρόνια μαγείρευε εθελοντικά σε κοινωνικές κουζίνες για άστεγους, πρόσφυγες, μετανάστες και σε δομές ανηλίκων. Έκανε εθελοντικές δράσεις σε πολυχώρους με παιδία ΑΜΕΑ στο νοσοκομείο Παίδων Αγιά Σοφία και διάφορες περιβαλλοντικές και οικολογικές δράσεις. Το 2014 ξεκίνησε το Ταξίδι της στη Vegan διατροφή πήρε εξειδίκευση στη vegan ζαχαροπλαστική και έβαλε στόχο τα vegan, sugar free, gluten -free γλυκά να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κανονικά ούτε σε εμφάνιση ούτε σε γεύση. Κύριο μέλημά της είναι να δημιουργήσει μία ομάδα ανθρώπων όπου θα συμμερίζονται το ίδιο όραμα και θα έχει σκοπό μία πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση ή οποία είναι η εξέλιξη της vegan gluten -free ζαχαροπλαστικής, την επιστροφή στη φύση και τη φροντίδα των ζώων, αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο.
Tο σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα στη Vegan εστίαση, σε απόφοιτους του τομέα Εστίασης & Επισιτισμού, σε επαγγελματίες μάγειρες, σε ερασιτέχνες που επιθυμούν να μυηθούν στην υγιεινή διατροφή, σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, σε vegan εστιατόρια.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Kappa Studies.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαιδευτικό υλικό με τις διδασκόμενες συνταγές.
Ισχύει ειδική έκπτωση για σπουδαστές & αποφοίτους της Kappa Studies.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ημερομηνία Διεξαγωγής Σεμιναρίου: Τετάρτη 15 Μαΐου 2024
Ώρα: 16:00 – 21:00
Για να δηλώσεις συμμετοχή και πληροφορίες 2810361361 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις πατώντας εδώ