Vegan Brunch

Vegan Carrot Lox Recipe (Smoked Salmon)

Με τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για υγιεινή και εναλλακτική διατροφή, το target group των vegan κερδίζει συνεχώς έδαφος, ενώ ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο διατροφής στην ζωή τους. Πέραν της διατροφικής του πλευράς, ο βιγκανισμός αποτελεί ένα είδος φιλοσοφίας, μια ολιστική στάση ζωής που περικλείει μέσα της έννοιες όπως ηθική, σεβασμός και […]

The Art of Brunch: Ανακαλύπτοντας την απόλυτη απόλαυση

istockphoto 1262566690 612x612

Στις μέρες μας, το brunch έχει γίνει ένα αγαπημένο γαστρονομικό trend που συνδυάζει το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα σε μια άνετη και κοινωνική εμπειρία! Η pastry chef Ελίνα Μηλιώνη θα σας οδηγήσει σε μια εκπληκτική εμπειρία brunch, προσφέροντας τους πιο δημιουργικούς συνδυασμούς γεύσεων, προσαρμοσμένους στις νέες τάσεις. Στο σεμινάριο, ο στόχος είναι να εκπαιδευτούν […]

Advanced Τechniques of Mixology

εικονα2

Η μοριακή μιξολογία  (molecular mixology) είναι μια προηγμένη προσέγγιση στη δημιουργία κοκτέιλ που χρησιμοποιεί επιστημονικές και τεχνολογικές μεθόδους για να δημιουργήσει ποτά με νέες υφές, γεύσεις και παρουσιάσεις. Η μοριακή μιξολογία συχνά εμπλέκει τη χρήση συσκευών και υλικών που χρησιμοποιούνται στη μοριακή γαστρονομία και τη χημεία. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή μιξολογία που επικεντρώνεται στη […]

Ελληνική Γαστρονομία, η εξέλιξη μέσα από την παράδοση

ΜΑΚΕΤΑ ΤΕΛΙΚΗ

Η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του πολιτισμού μιας χώρας. Μέσα από τα στοιχεία της παράδοσης, τα ιστορικά γεγονότα, τα ήθη και τα έθιμα, πηγάζουν οι πιο ευφάνταστες αφηγήσεις, που όταν ενσωματωθούν σε ένα χαρτοφυλάκιο γαστρονομικών προϊόντων το καθιστούν μοναδικό. Σήμερα, η Ελληνική διατροφική κουλτούρα, αναγνωρίζεται πλέον και πέρα από τα σύνορα, σαν μία από τις […]

“Δημιουργικά Κρητικά Ορεκτικά με ρίζες από τη Μινωική Κουζίνα”

ΦΩΤΟΓ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

”Ένα ταξίδι στην Ιστορία των Γεύσεων” Η Κρητική παραδοσιακή κουζίνα αποτελεί μία από τις πλουσιότερες και πιο αυθεντικές κουζίνες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η φιλοσοφία της βασίζεται στη φρεσκάδα των πρώτων υλών, στην απλότητα της παρασκευής της και στην ισορροπία μεταξύ των λίγων στοιχείων που πρέπει να συνδυαστούν δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό […]

Διήμερο Σεμινάριο: Professional Restaurant Services

A,Very,Elegant,And,Beautiful,Table,Setting,At,Fine,Dinning

Η εστιατορική τέχνη μπορεί να ακούγεται κάτι απλό και εύκολο όμως για να ανακαλύψεις τη μαγεία της και να αρχίσεις να δημιουργείς πάνω σε αυτήν θα πρέπει να γνωρίζεις τους κανόνες της, λαμβάνοντας θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις μέσα από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου . Η ανάγκη για καλό service αυξάνεται ολοένα και περισσότερο στις […]

Σεμινάριο Comfort Fusion Cuisine

1

Ένα καινοτόμο σεμινάριο με επιρροές από τη Μεσογειακή κουλτούρα σε συνδυασμό με την Ασιάτικη Κουζίνα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη σχολή μας με εισηγητή τον chef Αυλωνίτη Αλέξανδρο. Σε αυτό το ξεχωριστό σεμινάριο ο ταλαντούχος Chef θα δημιουργήσει μοναδικά πιάτα με νέες και συναρπαστικές γευστικές εμπειρίες που τα χαρακτηρίζουν εντυπωσιακοί συνδυασμοί χρωμάτων και γεύσεων,  καθώς και […]

Σεμινάριο Sushi Advanced (Hands on)

istockphoto 1216379020 612x612

Η Ιαπωνική κουζίνα θεωρείται μια από τις πιο άρτιες και εκλεπτυσμένες κουζίνες στον κόσμο, συνδυάζοντας τη φινέτσα, την ποιότητα των υλικών και την αρμονία των γεύσεων. Όταν σκεφτόμαστε Ιαπωνική κουζίνα, το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι το σούσι… είναι η ενσάρκωση της υψηλής γαστρονομικής τέχνης. Ένα σεμινάριο υψηλού επιπέδου θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της […]

Τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και η ιστορία τους

Paradosiakoi Kourampiedes 4 1200x800

Είναι γλυκά και πεντανόστιμα, άλλα με άχνη κι άλλα με μέλι, με αμύγδαλο και ροδόνερο, με φρέσκο βούτυρο, βουτηγμένα στη σοκολάτα, πιο παραδοσιακά και πιο εναλλακτικά, λίγο πειραγμένα, ακόμα και βίγκαν, άλλοι τα αγοράζουν κι άλλοι τα φτιάχνουν, όπως και να έχει τα  γλυκά των Χριστουγέννων παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο αυτές τις μέρες. Ποια είναι όμως […]

Μάγειρας Α ή Β”Το καπηλειό Μας”

393328651 1400507093837565 8955705560280836545 n

Η παρέα μας μεγαλώνει…Το Μεζεδοπωλείο-Ρεμπετάδικο στους Κουνάβους “Το Καπηλειό Μας” αναζητά μάγειρα για όλο το χρόνο… Όσοι ενδιαφέρονται για μια επαγγελματική συνεργασία με το εστιατόριο μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους στο email: tokapileiomas@gmail.com  ή να τηλεφωνήσουν στο: 698 9941769 . Προσφέρει: Εργασία όλο το χρόνο Μην ξεχάσετε στο θέμα να συμπληρώσετε το όνομα της θέσης για την οποία ενδιαφέρεστε […]