Η μοριακή μιξολογία (molecular mixology) είναι μια προηγμένη προσέγγιση στη δημιουργία κοκτέιλ που χρησιμοποιεί επιστημονικές και τεχνολογικές μεθόδους για να δημιουργήσει ποτά με νέες υφές, γεύσεις και παρουσιάσεις. Η μοριακή μιξολογία συχνά εμπλέκει τη χρήση συσκευών και υλικών που χρησιμοποιούνται στη μοριακή γαστρονομία και τη χημεία.
Σε αντίθεση με την παραδοσιακή μιξολογία που επικεντρώνεται στη χρήση φρέσκων συστατικών και παραδοσιακών μεθόδων ανάμειξης, η μοριακή μιξολογία επιδιώκει να αναδείξει τη δημιουργική πλευρά της τέχνης των κοκτέιλ μέσω της εφαρμογής επιστημονικών αρχών στην παρασκευή των ποτών.
Η τέχνη της ανάμειξης έκρυβε πάντα μία μυστηριώδη γοητεία και τα άκρως δημιουργικά κοκτέιλ είναι κάτι που δύσκολα μπορείς να αντισταθείς! Τα τελευταία χρόνια η τέχνη αυτή έχει εξελιχθεί και νέες τεχνικές έρχονται να ταράξουν τα νερά ευχάριστα και δημιουργικά.
Το σεμινάριο Advanced Techniques of Mixology έρχεται να μυήσει τους πιο ανήσυχους bartenders στη μαγεία της μοριακής μιξολογίας. Είναι το επόμενο στάδιο του bartending και είναι ένα σεμινάριο γι’ αυτούς που έχουν την εμπειρία και τη γνώση αλλά ενδιαφέρονται για πολλά παραπάνω σχετικά με την πιστοποίηση των ικανοτήτων τους στο επάγγελμα τους.
Ο Bartender – Μixologist, Βασιλειάδης Σταύρος, θα παρουσιάσει μια σειρά από προηγμένες τεχνικές, οι οποίες θα αναλυθούν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Μέσα από τη θεωρία και την άμεση εφαρμογή, ο Bartender Mixology θα εξηγήσει τη χρήση των τεχνικών αυτών και θα τις εντάξει σε συνταγές κοκτέιλ προκειμένου να αναδείξει την ιδιότητα τους.
Θεματικές Ενότητες
1.Clarification (Διαύγαση χυμών – Διαύγαση κοκτέιλ με τεχνική milk – washing )
2.Fat Wash (Αρωματισμός αποσταγμάτων με λιπαρή ουσία)
3.Foamers (Παράγοντες αφρισμού)
4.Acids (Οξέα)
Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες homemade παρασκευές και να εξασκηθούν σε νέες τεχνικές του Bartending. Ο στόχος είναι να εμβαθύνουν στην τέχνη των κοκτέιλ, επεκτείνοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους για τη δημιουργία πολύπλοκων και εντυπωσιακών ποτών.
Σε ποιους απευθύνεται:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι έχουν γνώσεις σχετικά με τη θέση του bartender και θέλουν να ανέβουν επίπεδο μαθαίνοντας νέες τακτικές τόσο για την παρασκευή cocktail αλλά και σε άλλα θέματα bartending.
- Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου
Μάθησης της Kappa Studies. - Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαιδευτικό υλικό με τις διδασκόμενες συνταγές.
- Ισχύει ειδική έκπτωση για σπουδαστές & αποφοίτους της Kappa Studies.
- Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τόπος Διεξαγωγής Σεμιναρίου : Κοκκίνη Χάνι, Ηράκλειο Κρήτης
Ημερομηνία Διεξαγωγής Σεμιναρίου: Δευτέρα 8 Απριλίου 2024
Ώρα: 16:00 – 21:00
Για να δηλώσεις συμμετοχή και πληροφορίες 2810361361 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις πατώντας εδώ