Ένα καινοτόμο σεμινάριο με επιρροές από τη Μεσογειακή κουλτούρα σε συνδυασμό με την Ασιάτικη Κουζίνα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη σχολή μας με εισηγητή τον chef Αυλωνίτη Αλέξανδρο.
Σε αυτό το ξεχωριστό σεμινάριο ο ταλαντούχος Chef θα δημιουργήσει μοναδικά πιάτα με νέες και συναρπαστικές γευστικές εμπειρίες που τα χαρακτηρίζουν εντυπωσιακοί συνδυασμοί χρωμάτων και γεύσεων, καθώς και δημιουργικά στησίματα πιάτων αποτελώντας πραγματική πηγή έμπνευσης για επαγγελματίες και σπουδαστές .
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν νέες μοντέρνες τεχνικές της Fusion κουζίνας και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και τα μενού τους.
Λίγα λόγια για τον Chef
Ο Αυλωνίτης Αλέξανδρος είναι ένας νέος ταλαντούχος Chef, έχει εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ελλάδα και έχει δουλέψει δίπλα σε πολυβραβευμένους chefs.
Είχε τη χαρά και τη τιμή να έχει μέντορα στο ξενοδοχείο Knossoς Beach τον καταξιωμένο και γνωστό chef Χριστόφορο Πέσκια που έχει συνδέσει το όνομά του με ορισμένα από́ τα καλυτέρα εστιατόρια του κόσμου.
Tα τελευταία τρία χρόνια ο Αυλωνίτης Αλέξανδρος εργάζεται στο Daios Cove με την ιδιότητα του head Chef στο Beach House που το μενού έχει επιρροές απο τη μεσογειακή κουλτούρα σε συνδυασμό με την ασιατική κουζίνα. Επίσης πριν δύο χρόνια εργάστηκε στο πολυβραβευμένο εστιατόριο με χρυσούς σκούφους Ocean του Daios Cove όπου την επίβλεψη του εστιατορίου έχει ο κορυφαίος Γάλλου chef Alian Ducase με τα περισσότερα αστέρια Michellin παγκοσμίως.
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης ακολουθεί μοντέρνες τεχνικές και διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας και διάθεση ανανέωσης θα αφήσει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα στην ελληνική γαστρονομία.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε: επαγγελματίες chef μάγειρες, σπουδαστές μαγειρικής τέχνης, ερασιτέχνες και λάτρεις μαγειρικής, ιδιοκτήτες και στελέχη εστίασης.
- Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου
Μάθησης 2 της Kappa Studies. - Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαιδευτικό υλικό με τις διδασκόμενες συνταγές.
- Ισχύει ειδική έκπτωση για σπουδαστές & αποφοίτους της Kappa Studies.
- Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Συνταγές:
1. Amuse
Περουβιανή Κροκέτα πατάτας/ μαγιονέζα ταραμά/ πούδρα μπεικον
2. Σούπα
Gazpacho αγγουριού/ μπαλοτίνα γαρίδας/ χαβιάρι/ γαλάκτωμα πάστας πιπεριάς
3. Κρύο Ορεκτικό
Τιραντίτο λαυράκι/ γάλα τίγρη εξωτικών φρούτων / pico de gallo /crispy quinoa
4. Ζεστό Ορεκτικό
Χταπόδι μαγειρεμένο σε κενό αέρος / σιφόν κρέμα πατάτας / κετσαπ πιπεριάς
5. Ψάρι κυρίως
Λαυράκι /κρέμα καμμένο κουνουπίδι / citrus beurre blanc / καπνιστά χόρτα
6. Κρέας κυρίως
Πανσέτα σε κενό αέρος / υφές μήλου / γαλάκτωμα απο κορεάτικο καυτερό λάχανο τουρσί /ιαπωνικό γλάσο
Ημερομηνία Διεξαγωγής Σεμιναρίου: Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024
Ώρα: 17:00 – 21:00
Για να δηλώσεις συμμετοχή και πληροφορίες 2810361361 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις πατώντας εδώ