Η εστιατορική τέχνη μπορεί να ακούγεται κάτι απλό και εύκολο όμως για να ανακαλύψεις τη μαγεία της και να αρχίσεις να δημιουργείς πάνω σε αυτήν θα πρέπει να γνωρίζεις τους κανόνες της, λαμβάνοντας θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις μέσα από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου .
Η ανάγκη για καλό service αυξάνεται ολοένα και περισσότερο στις μέρες μας για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε ένα σεμινάριο το οποίο απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να επαναφέρουν στη μνήμη τους κανόνες και λειτουργίες του Professional Restaurant Services.
Ένα ξεχωριστό διήμερο σεμινάριο με θέμα Professional Restaurant Services πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη σχολή μας, με εισηγητές τον Σταυρακόπουλο Βασίλη, Operation Manager και τον Ζαφειράκη Στράτο, Sommelier.
Σε αυτό το διήμερο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα λάβουν τις απαιτούμενες θεωρητικές γνώσεις, άλλα και την απαραίτητη πρακτική τεχνογνωσία από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, ώστε να μπορούν να εργαστούν σε μια πληθώρα επιχειρήσεων.
Λίγα λόγια για τους Εισηγητές
Ο Βασίλης Σταυρακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Αλεξανδρούπολη. Ξεκίνησε την καριέρα του στα ξενοδοχεία από το τμήμα του εστιατορίου, ως Maître d’ και υπεύθυνος εκδηλώσεων και συνεδρίων. Ως F&B Manager συνεργάστηκε με μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους σε Ρόδο, Πελοπόννησο και Κρήτη. Εργάστηκε ως Υπεύθυνος αγορών και Logistics ενώ παράλληλα δίδασκε σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Operation Manager σε διάφορες τουριστικές/ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Είναι παντρεμένος, έχει 2 παιδιά και ζει στο Ηράκλειο.
Ο Στράτος Ζαφειράκης γεννήθηκε στην Ελούντα, σπούδασε Τουριστικά Επαγγέλματα σε ιδιωτική σχολή στην Ελλάδα και κατέκτησε τον τίτλο του Sommelier μετά από σπουδές στην Wspc & την Genius in Gastronomy . Επίσης έλαβε γνώσεις σχετικά με το Bar, τον Καφέ, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και το Marketing . Το “μικρόβιο” όπως αποκαλεί την αγάπη του για τα Ξενοδοχεία και ιδιαίτερα τα επισιτιστικά τμήματα αποκτήθηκε από πολύ μικρή ηλικία όταν ξεκίνησε την εργασία του στην Ελούντα ως βοηθός σερβιτόρου σε ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και σε εστιατόρια. Προκειμένου να ανακαλύψει διαφορετικά λειτουργικά πρότυπα από αυτά της Ελούντας εργάστηκε στην Κω, Ρόδο και Κρήτη. Επιπλέον εργάστηκε ως πωλητής και αργότερα ως υπεύθυνος αγορών σε εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα των Wines & Spirits . Οι σπουδές δεν πρέπει να σταματάνε ποτέ, γι’ αυτό και ο ίδιος φοιτά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και στο Wset του Λονδίνου. Σήμερα είναι καθηγητής και υπεύθυνος του Τμήματος Φιλοξενίας στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Kappa Studies .
Το διήμερο σεμινάριο απευθύνεται σε νέους με μικρή ή μεγάλη εμπειρία στο χώρο του σερβιρίσματος, σε επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους προκειμένου να μπορούν να προσλάβουν το κατάλληλο προσωπικό, όσο και για επαγγελματίες (FB manager, maître).
Μέσα από το Σεμινάριο θα έχετε την ευκαιρία πέρα από τις θεωρητικές γνώσεις που θα αναπτύξετε, να εξασκηθείτε πρακτικά στα εργαστήρια εστιατορίου, bar και κελαριού που διαθέτουν οι εγκαταστάσεις της Kappa Studies.
- Eργαστηριακή – πρακτική εκπαίδευση
- Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου
Μάθησης της Kappa Studies. - Ισχύει ειδική έκπτωση για σπουδαστές & αποφοίτους της Kappa Studies.
- Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ενότητες
1η ημέρα Σεμιναρίου (θεωρητικό μέρος)
-Τρόποι Σερβιρίσματος Εστιατορίου
– Τρόποι Σερβιρίσματος Bar
– Τρόποι Σερβιρίσματος Κρασιού
– Συνδυασμός Εδεσμάτων και Κρασί
– Φύλαξη και Αποθήκευση Κρασιών
– Επικοινωνία με τον Πελάτη
2η ημέρα σεμιναρίου (πρακτικό μέρος)
– Πρακτική άσκηση στο Service
– Flambe Gueridon
– Decoupage Fish
– Wine Service
– Decantage
Ημερομηνία Διεξαγωγής Σεμιναρίου: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 & Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
Ώρα: 17:00 – 21:00
Για να δηλώσεις συμμετοχή και πληροφορίες 2810361361 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις πατώντας εδώ