“Δημιουργικά Κρητικά Ορεκτικά με ρίζες από τη Μινωική Κουζίνα”

ΦΩΤΟΓ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

”Ένα ταξίδι στην Ιστορία των Γεύσεων”

Η Κρητική παραδοσιακή κουζίνα αποτελεί μία από τις πλουσιότερες και πιο αυθεντικές κουζίνες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η φιλοσοφία της βασίζεται στη φρεσκάδα των πρώτων υλών, στην απλότητα της παρασκευής της και στην ισορροπία μεταξύ των λίγων στοιχείων που πρέπει να συνδυαστούν δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι γευσέων.

Η σύγχρονη Κρητική κουζίνα, όπως και όλη η μεσογειακή δίαιτα, έχουν τις απαρχές τους στη Μινωική κουζίνα, τη “μητέρα” όλων των μεσογειακών μεθόδων διατροφής.

Ο chef Λαζανάκης Γιώργος θέλοντας να αναδείξει  τα καλούδια που παράγει ο τόπος μας, τις μυρωδιές και τις γεύσεις της παραδοσιακής κουζίνας θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό σεμινάριο με θέμα Κρύα και ζεστά Κρητικά Ορεκτικά που έχουν ρίζες από τη Μινωική Κουζίνα . Θα παρουσιάσει συνταγές  με βάση τις διατροφικές παραδόσεις του παρελθόντος, που αποδεικνύουν τη διαχρονικότητα των γεύσεων, των αρωμάτων και των χρωμάτων.

Ο chef μας θα συνδυάσει γεύσεις με φρέσκα λαχανικά, βότανα, χόρτα του νησιού μας, ελαιόλαδο, πλούσια δημητριακά και όσπρια  που έχουν υψηλή διατροφική αξία και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη διάσημη Κρητική μακροζωία .

 Λίγα λόγια για το Chef μας

Ο chef Λαζανάκης Γιώργος είναι απόφοιτος του τμήματος Μαγείρων/Ζαχαροπλαστών της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Μυτιλήνης. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό σχετικά με τη Μαγειρική αλλά και ευρύτερα γύρω από το επάγγελμά του. Σεμινάρια έχει παρακολουθήσει επίσης σχετικά με την εκπαίδευση, ενώ κατέχει πιστοποίηση εκπαιδευτή ενηλίκων αλλά και Αρχιμάγειρα, από την ACTA. Η επαγγελματική του εμπειρία μετράει ήδη πάνω από 30 χρόνια, έχοντας περάσει από θέσεις Β’ και Α’ Μάγειρα, όπως και Αρχιμάγειρα τα τελευταία περίπου 20 χρόνια. Στο εκπαιδευτικό δυναμικό της Kappa Studies εντάχθηκε το 2015, διδάσκοντας τόσο σε σπουδαστές όσο και σε επαγγελματίες, συμμετέχοντας παράλληλα ενεργά στο πρόγραμμα παροχής σεμιναρίων της Σχολής. Έχει πάρει επίσης μέρος σε δράσεις της Σχολής στο εξωτερικό αλλά και έχει διδάξει αλλοδαπούς ως εκπαιδευτής σεμιναρίων Κρητικής κουζίνας στην Kappa Studies. Είναι λάτρης της Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο τα τοπικά προϊόντα της Κρήτης. Έχει μεγαλώσει με τα τοπικά προϊόντα και όσο περνούν τα χρόνια μαθαίνει να τα αξιοποιεί στο έπακρο. Όπως λέει και ο ίδιος ‘’Η Κρητική διατροφή είναι ανεκτίμητης αξίας’’.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και αποφοίτους μαγειρικής, για επαγγελματίες της εστίασης και για όσους είναι λάτρεις της Κρητικής Παραδοσιακής Διατροφής.

 • Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου
  Μάθησης 2 της Kappa Studies.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαιδευτικό υλικό με τις διδασκόμενες συνταγές.
 • Ισχύει ειδικήέκπτωση για σπουδαστές & αποφοίτους της Kappa Studies.
 • Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ενότητες

 • Εισαγωγή στην Μινωνίκη Γαστρονομία με εισηγητές την Καλαθάκη Ιάσμη, Τεχνολόγος Τροφίμων, ΜSc και τον Ζαφειράκη Στρατή, Sommelier
 • Συνταγές από τον Chef Λαζανάκη Γιώργο
 1. Καπνιστό χοιρινό απάκι με χοντροσπασμένο σιτάρι στο χειρόμυλο
 2. Κουκιά ξερά με φύλλα αγκινάρας – γιαχνί
 3. Χοιρινό Λεμονάτο με Λαθούρι
 4. Χειρομυλόπιτες

Ημερομηνία Διεξαγωγής Σεμιναρίου: Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Ώρα: 16:00 – 21:00

Για να δηλώσεις συμμετοχή και πληροφορίες 2810361361 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις πατώντας εδώ 

Φωτογραφία: Pantelis Mathioudakis