

ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ – ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ
Ο κλάδος της γαλακτοκομίας και τυροκομίας στη χώρα μας είναι ένας ιδιαίτερα δυναμικός κλάδος με σημαντική θέση στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων και με ουσιαστικές εξαγωγικές δυνατότητες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών μονάδων παραγωγής – βιοτεχνιών, οι οποίες παράγουν προϊόντα με παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες διαδικασίες και τρόπους παρασκευής. Οι εξελίξεις αυτές δημιούργησαν την ανάγκη μεγάλης ζήτησης εργαζόμενων με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες.
Οι στόχοι του προγράμματος είναι η τεχνική κατάρτιση των σπουδαστών σε θέματα γαλακτοκομίας & τυροκομίας μέσω της πρακτικής αλλά και στοχευμένης θεωρητικής κατάρτισης.
Σε ποιους απευθύνεται: Σε άτομα που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την Τυροκομία. Στον κάθε συμμετέχοντα παρέχεται πρώτες ύλες, γάλα και εξοπλισμός έτσι ώστε σε κάθε πρακτικό μάθημα να παρασκευάζει το δικό του τυρί .
Με το πέρας του προγράμματος όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο κέντρο Δια Βίου Μάθησης από τον ΕΟΠΠΕΠ (κωδικό αδείας 2000483).