Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι σπουδαστές γαστρονομίας του IEK Kappa Studies και οι σπουδαστές του εκπαιδευτηρίου Adriano Olivetti από την Μοnza της Ιταλίας, οι οποίοι συμμετείχαν σ’ ένα εσωτερικό γαστρονομικό διαγωνισμό με κριτική επιτροπή από μαθητές επαγγελματικού λυκείου ειδικότητας τουριστικών επιχειρήσεων.
Όλα τα υλικά ήταν άγνωστα για τους διαγωνιζόμενους οι οποίοι κλήθηκαν να εκτελέσουν ένα ολοκληρωμένο μενού μέσα σε δύο ώρες. Η επιλογή του βασικού υλικού ήταν μεταξύ αρνιού και χοιρινού. Μετά από παρότρυνση των σπουδαστών μας, ο διαγωνισμός έλαβε χώρα χωρίς την παρουσία των εκπαιδευτικών τους, με αποτέλεσμα να κατέχουν οι ίδιοι τον καθοδηγητικό ρόλο!
Η κάθε ομάδα παρουσίασε σταδιακά στην κριτική επιτροπή τα πιάτα της, τα οποία αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν ανάλογα, με κριτήριο την εμφάνιση και τη γεύση. Όλες οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό!
Οι Νικητές του διαγωνισμού ανακηρύχθηκαν οι ακόλουθοι:
Το Group 6 για την εμφάνιση: Αλέξανδρος Παπαδάκης & Giulia Alessandrello
Το Group 7 για τη γεύση: Νίκος Σφυρογιαννάκης, Israa Foughali & Chiara Falli
Πολλά συγχαρητήρια στους νικητές αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό. Μπράβο σε όλους!
Για άλλη μια φορά, οι σπουδαστές Γαστρονομίας, του ΙΕΚ Kappa Studies απέδειξαν το υψηλό επίπεδο γνώσεων που έχουν κατακτήσει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.