Ελληνική Γαστρονομία, η εξέλιξη μέσα από την παράδοση

ΜΑΚΕΤΑ ΤΕΛΙΚΗ

Η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του πολιτισμού μιας χώρας. Μέσα από τα στοιχεία της παράδοσης, τα ιστορικά γεγονότα, τα ήθη και τα έθιμα, πηγάζουν οι πιο ευφάνταστες αφηγήσεις, που όταν ενσωματωθούν σε ένα χαρτοφυλάκιο γαστρονομικών προϊόντων το καθιστούν μοναδικό. Σήμερα, η Ελληνική διατροφική κουλτούρα, αναγνωρίζεται πλέον και πέρα από τα σύνορα, σαν μία από τις πιο ελκυστικές κουζίνες του κόσμου.

Με κουζίνα εμπνευσμένη από τον πλούτο της Ελληνικής φύσης ο Executive Chef Tassos Andriotis θα συνθέσει έναν καμβά αυθεντικών εικόνων, γεύσεων και αρωμάτων σε παραδοσιακούς και καινοτόμους συνδυασμούς, ιντριγκάροντας τη σκέψη και τον ουρανίσκο.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Ανάδειξη υλικών χαμηλού κόστους σε εφαρμογές υψηλής γαστρονομίας
  • Παρουσίαση ποικίλων τρόπων για εντυπωσιακό food styling.
  • Η σωστή διαχείριση των προϊόντων. Εποχικότητα και εντοπιότητα.
  • Δημιουργική παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών για μενού.
  • Έξυπνες ιδέες για παρουσίαση σε a la carte μενού.
  • Χρήση νέων τεχνικών μαγειρικής και τεχνολογίας, για εμπλουτισμό της γεύσης και μείωση του κόστους παραγωγής.

Στο σεμινάριο o chef θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του και θα παρουσιάσει με δημιουργικό τρόπο 4 (τέσσερις) μοναδικές συνταγές χρησιμοποιώντας αγαπημένες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν παραδοσιακά προϊόντα και ενισχύουν το γευστικό αποτέλεσμα.

  • Νεραντζοσαλάτα/ γαρίδες /φράουλες/ κουμ κουάτ
  • Γίγαντες τηγανιτοί/ κρεμά γαύρου μαρινε/ μους φέτα/ λαδί μαϊντανού/ πίκλα κρεμμύδι
  • Μπιάνκο βελουτέ/ λαυράκι/ αγκινάρα/ όστρακα/ σταμναγκάθι τηγανιτό
  • Σοφρίτο vegan/ μανιτάρια/ κραμπλ/λαχανικά

Λίγα λόγια για τον chef

Ο Chef Tassos Andriotis αριθμεί στο βιογραφικό του πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς αλλά και ως Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας. Ο Tassos Andriotis είναι executive chef στο Angsana Corfu Resort and Spa  καθώς και ο Chef – Owner στο  βραβευμένο εστιατόριο  Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy. Είναι πρόεδρος της λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και έχει επιμεληθεί μενού σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προϊόντων, προβάλλοντας μια κουζίνα ουσιαστική με φυσικές γεύσεις σε παραδοσιακούς και καινοτόμους συνδυασμούς. Mε διάθεση νοσταλγίας αλλά και ανανέωσης, διοχετεύει στη μαγειρική του τα χρώματα και τις μυρωδιές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, από την από την οποία και εμπνέεται με δημιουργικό τρόπο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε: επαγγελματίες chef μάγειρες, σπουδαστές μαγειρικής τέχνης, ερασιτέχνες και λάτρεις μαγειρικής, ιδιοκτήτες και στελέχη εστίασης.

  • Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου
    Μάθησης της Kappa Studies.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαιδευτικό υλικό με τις διδασκόμενες συνταγές.
  • Ισχύει ειδική έκπτωση για σπουδαστές & αποφοίτους της Kappa Studies.
  • Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τόπος Διεξαγωγής Σεμιναρίου : Κοκκίνη Χάνι, Ηράκλειο Κρήτης

Ημερομηνία Διεξαγωγής Σεμιναρίου: Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Ώρα: 17:00 – 21:00

Για να δηλώσεις συμμετοχή και πληροφορίες 2810361361 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις πατώντας εδώ