ΙΙΕΚ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΙΕΚ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

2ετής Φοίτηση: Τα θεωρητικά μαθήματα αρχίζουν τον Οκτώβριο και η πρακτική άσκηση είναι τρίμηνη σε ξενοδοχεία πολυτελείας

Ατομική θέση πρακτικής στα εργαστήρια της σχολής για κάθε σπουδαστή

Η φοίτηση είναι διετής στην ειδικότητα της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης.
Δημιουργούμε διαρκώς τμήματα νέων ειδικοτήτων με σκοπό την κάλυψη, βελτίωση και στελέχωση των περισσότερων εξειδικευμένων θέσεων εργασίας, στον ευρύτερο τουριστικό και ξενοδοχειακό χώρο.
Τα εργαστηριακά μαθήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησης διεξάγονται στις άρτιες εργαστηριακές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Kamari σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με αποτέλεσμα όλοι οι σπουδαστές να γνωρίζουν από κοντά το περιβάλλον εργασίας και να αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες.

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα της KAPPA STUDIES είναι η εξασφάλιση της επαγγελματικής αποκατάστασης όλων των αποφοίτων της, σε συνεργασία με τις περισσότερες μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις στην Κρήτη.

ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

  • Γαλλικά
  • Αρχές Οικονομικής
  • Τέχνη Μαγειρικής
  • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  • Τεχνικές εγκαταστάσεις-εξοπλισμός
  • Έλεγχος εμπορευμάτων
  • Πρακτική εφαρμογή
  • Οργάνωση λειτουργία εστιατορίου
  • Κοστολόγιο παρασκευασμάτων
  • Οινολογία
  • Υγιεινή και ασφάλεια
  • Σύνθεση μενού
  • Διαιτητική
  • Τροφογνωσία- εδεσματολόγιο
  • Διακοσμητική παρασκευασμάτων
  • Τεμαχισμός κρεάτων
  • Αγγλικά

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • Σεμινάρια Χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
  • Εκπαιδευτικές επισκέψεις
  • Πρόσβαση στο Internet
  • Ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη κατά τη διάρκεια φοίτησης
  • Εξειδικευμένη επιστημονική βιβλιοθήκη
  • Οργάνωση εκδηλώσεων
  • Ημερίδες, Συνέδρια, Διαλέξεις από πιστοποιημένους φορείς
  • Υποστήριξη και προετοιμασία σπουδαστών/αποφοίτων στους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Ενημέρωση και υποστήριξη αποφοίτων για τις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

  • Απολυτήριο Λυκείου
  • Φωτοτυπία ταυτότητας
  • Αίτηση εγγραφής (συμπληρώνεται στην Σχολή)

ΜΟΝΟΕΤΕΣ ΤΜΗΜΑ – ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Για επαγγελματίες με τουλάχιστον 3 έτη προϋπηρεσίας.
Για εσάς που ήδη εργάζεστε και δεν διαθέτετε επαγγελματική πιστοποίηση, τώρα αποκτήστε επίσημη κατάρτιση σε ένα εκπαιδευτικό χρόνο.